Τάκης Μουσαφίρης: «Έφυγε» ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών

Τάκης Μουσαφίρης: «Έφυγε» ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών

Ο Τάκης Μουσαφίρης άφησε πολλές πολυτραγουδισμένες επιτυχίες. Μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια ήταν τα «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά» που είχε τραγουδήσει ο Στράτος Διονυσίου.

Ο Τάκης Μουσαφίρης γεννήθηκε στα Γιάννενα και σε μικρή ηλικία μετοίκησε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές.

Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε με την κιθάρα του. Στη συνέχεια άρχισε να γράφει τραγούδια.

Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.α.

Δημοφιλή είναι τραγούδια όπως: Κάνε κάτι να χάσω το τρένο, Πες μου που πουλάν καρδιές, Ένα τραγούδι πες μου ακόμα, Ο Ταξιτζής, Μυστικέ μου Έρωτα, Σ’ αγαπώ ακόμα, Άκου, Άτακα κι επί τόπου, Σε μια στοίβα καλαμιές, Εγώ ο ξένος, Ένα λεπτό περιπτερά, Χιονάνθρωπος, Άγνωστε φίλε, Αγαπάω δύσκολα, Εγώ να δεις, Το σ’ αγαπώ δεν το λέω, Λέγε μου σ’ αγαπώ, Οι Ξενύχτες, Εμείς οι δύο.

Ο Τάκης Μουσαφίρης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο oparadio τιμά τη μνήμη του μεγάλου δημιουργού με μερικές απο τις μεγάλες επιτυχίες του.

Ακούστε πατώντας εδώ

 

 

 

 

 

oparadio

11 Μαρτίου, 2021

No comments

Comments are closed.

Menu Title